Sneakers den perfekta sommarskon

Sneakers, ibland även kallade gymnastikskor eller gympadojor, är en typ av sportsko som fått sitt namn av att dess ofta tjocka och platta gummisula kan göra skon näst intill ljudlös. Sneakern ökade i populäritet på 70-talet och blev snabbt en stor del av såväl hiphop- som rockkulturen, men är lika tidlös och ikonisk som blå jeans och den vita t-shirten. Sneakern är en sko som är vanligt förekommande inom alla samhällsskikt och kan ses bäras av allt från barn och ungdomar till Hollywoodstjärnor och andra kändisar. Den kan bäras i princip året runt och är en väldigt köns- och åldersneutral sko som dessutom sitter väldigt skönt på fötterna och är bekväma skor att gå omkring i på stan!

Skon för de flesta tillfällen

Sneakern är en allsidig sko som gör sig utmärkt tillsammans med de flesta klädesplagg. Även om sneakern ofta är förknippad med en lite mer ledig stil, har den precis som jeansen blivit allt mer allmänt accepterad i de flesta sammanhang, och kan idag med fördel användas på många arbetsplatser. Sneakers är extremt populära bland ungdomar men också mycket omtyckta av människor i alla åldrar.

Den kan vara låg eller hög och kan också vara utformad på lite olika sätt, som till exempel den klassiska canvasskon från Converse, den lite bredare skateskon och den lite högre basketskon. Nike och Adidas är två andra exempel på varumärken som har positionerat sig på den globala marknaden genom att ta fram ikoniska sneakers, och än idag är starkt förknippad med dessa.

Det förekommer inte bara en stor variation när det gäller form utan även avseende färg; den klassiska vita sneakern och den stilrena svarta samsas numera med mer färgglada sneakers av alla de färger, samt mönstrade sådana. Det gör att det är enkelt att hitta ett par sneakers som matchar ens kläder och det finns sneakermodeller för alla stilar samt de flesta tillfällen. Sneakern passar lika bra till en sportig eller casual stil som till en lite mer dressad stil eller varför inte en klänning?!

Clara Nordin
Senaste inläggen av Clara Nordin (se alla)

Du kanske även gillar..