Slipp leta efter glasögon

Om du inte direkt har perfekt syn, måste du så klart ha glasögon, som gör att du kan köra bil säkert, eller slippa sitta längst fram i biosalongen. Glasögon kan däremot vara lite krångliga på flera olika sätt. Det är lätt hänt att man skadar ett par glasögon, om man tappar dem till exempel. Du måste hålla reda på dina glasögon, så att de finns i närheten om/när man behöver dem. Ibland känns det kanske också som att glasögon inte alltid håller. Även om man tycker att glasögon är snygga är det tyvärr inte något som passar alla, på en del ser det helt enkelt inte bra ut. Linser är däremot lättare att bära, eftersom man inte kan se dem alls, så du behöver inte tänka på hur du ser ut i glasögon.

Ett enklare alternativ

Ett mycket enklare och smidigare alternativ är linser, det vill säga kontaktlinser. Det gör att du slipper kolla väskan eller fickorna för att se till att du har dina glasögon när du behöver dem, och slipper dessutom oroa dig för att skada dina glasögon när du är ute. Ett par linser sätter du lätt in, och sen kan du göra precis vad du vill, utan att behöva tänka på ditt synfel. Det är bekvämt och enkelt, och du behöver aldrig mer ha dimmiga glasögon på vintern när du går från kylan utomhus in i värmen! Linser är hygieniska, och även om du är ovan med dem är det mycket lättare än man tror att placera dem på ögat, du känner det inte alls.

Anpassa linserna efter dina behov

Kontaktlinser finns i ett brett utbud av olika typer, så det är inga problem alls att hitta linser som passar dig perfekt, oavsett hur ofta du föredrar att byta dina linser. Det finns linser som man byter dagligen, eller en gång per månad, så det är lätt att hitta precis vad du vill ha. Om du inte vill byta linser ofta är det hur lätt som helst att ha månadslinser, som du helt kan glömma under en månad, innan du måste byta dem igen. Med linser kan du glömma att du ens har synfel, det är precis som att ha perfekt syn.

Signe Lund