Ballongställ kan användas för att dekorera festlokalen

Ballongställ är populära produkter vilka används som dekorering i samband med en rad olika tillställningar och evenemang. Men du kanske undrar själv varför du skulle vilja införskaffa ett ställ för ballonger? Läs då vidare så får du svaret på denna fråga!

Fyra fördelar med ballongställ för dig som ska dekorera en lokal

Det finns många goda skäl att köpa in ett ballongställ. Några exempel på dessa är:

 • Mångsidigheten. Ett ställ för ballonger kan användas för att dekorera rummet i samband med många olika typer av evenemang och tillställningar. Det kan till exempel röra sig om bröllop, födelsedagar eller företagsevenemang.
 • Utseendet. Ett sådan här ställ kan användas för att skapa en färgklick i ett i övrigt färgmässigt monotont rum. Även ett till exempel vitt ställ kan prydas med ballonger i alla möjliga färger och former. På så vis ger dessa dekorationer ett spännande utseende till det rum där de placeras.
 • Kostnaden. Kostnaden för att köpa in ett eller flera ballongställ är förhållandevis låg. Därmed är dessa produkter prisvärda när du vill kunna dekorera ett rum på ett prisvärt men effektivt sätt. Dessutom är de tillgängliga för de allra flesta personer alldeles oavsett budget.
 • Enkelheten. Ställen är också enkla att använda och de kan sättas upp av en enda person. Därmed sparar du en hel del tid och ansträngning på att använda dig av ett sådant.

Avslutande tankar om att använda ställ för ballonger som dekorationer

För att sammanfatta det hela är dessa ställ populära val för personer som dekorerar rum inför olika sorters tillställningar. Detta beror på att ställen är mångsidiga, enkla att använda och prisvärda. Dessutom skapar de en rejäl färgklick i de rum där de används. Som om inte detta vore nog är de inte bara enkla att använda utan även säkra och trygga. Ballongerna kan dessutom hålla länge vilket innebär att du har glädje av dem i flera dagar.

Mot bakgrund av detta rekommenderar vi dig att överväga detta alternativ när du ska inreda en festlokal eller liknande. Skaffa några ställ och ett antal ballonger så har du kommit en lång väg på vägen!

Continue Reading

Frågor och svar om att jobba som konsultläkare

Konsultläkare syftar på läkare som arbetar på uppdragsbasis och som alltså inte är fast anställd på ett sjukhus, vårdcentral eller annan vårdinrättning. Många har hört termen men är nyfikna på vad arbetet egentligen innebär. Här kan du läsa ett par vanliga frågor och svar om jobbet.

Vad är det för praktiska skillnader i arbetet?

Egentligen inte särskilt mycket alls. Dock så har konsultläkare generellt mindre administrativ tid än fast anställda läkare. Därför kan det finnas en förväntan på att hyrläkare ska ta fler patienter per dag.

I praktiken kan det innebära mer tid för patienterna, vilket många läkare uppskattar. På senare år har man kunnat läsa flera reportage om fast anställda läkare som vill talar för att den administrativa tiden måste minskas – så att fler kan få hjälp med sina besvär.

Var kan man arbeta som konsultläkare?

Som konsultläkare arbetar man oftast över hela Sverige, men det är inte ovanligt att man tar sig an uppdrag i något av de andra nordiska länderna. Här är Norge ett ganska vanligt exempel. Skälen till att man kan vilja ta sig an uppdrag där kan till exempel var följande:

 • Läkarbrist råder stundtals i vissa delar av landet och ett behov finns.
 • Kan ofta ge bra betalt.
 • Minimala språkbarriärer jämfört med andra nordiska länder (förutom svensktalande delar av Finland, då).

Kort sagt – de flesta som tar sig an jobb på uppdragsbasis gör det ofta över hela Sverige, men även i övriga nordiska länder.

Kan man göra både och – ha kvar fast anställning och samtidigt ta uppdrag?

Absolut, och det är ganska vanligt att man gör. Läkare med fast tjänst kan tacka ja till korta uppdrag eller enstaka dagar som konsultläkare. Dock är det bra att tänka på att du kanske inte kan ta dig an uppdrag i samma region som din fasta anställning är i. Vissa regioner tillåter inte det, helt enkelt.

Måste man starta eget företag?

Många väljer att göra det, medan andra väljer att låta sig anställas av ett vårdbemanningsföretag. Startar man eget bolag har man lite mer frihet med pengarna. Ett exempel på det är att det är möjligt att ta ut pengar som utdelning, om det är ett aktiebolag. Det går då att komma undan med lite lägre skatt än vad som gäller på ”vanliga” inkomstskatten.

Continue Reading

Hur ser belysning och val av lampor ut hos dig?

Belysningen är en av de viktigaste aspekterna i ett hem. Rätt belysning kan bidra till att skapa stämning och atmosfär i ett rum, medan fel belysning kan få ett utrymme att kännas trångt och icke inbjudande. Det finns några saker att tänka på när du väljer lampor till ditt hem.

Det första du bör tänka på är syftet med rummet. Olika rum kommer att kräva olika typer av belysning. Ett kök behöver till exempel en ljus, arbetsorienterad belysning, medan ett vardagsrum kan ha nytta av en mjukare, ambient belysning. När du vet vilken typ av belysning du behöver kan du börja begränsa dina val.

Det finns många olika typer av lampor och lampskärmar på marknaden idag. Besök Le Klint för inspiration. Några av de mest populära alternativen är glödlampor, LED-lampor och CFL-lampor. Varje typ av glödlampa har sina egna för- och nackdelar. Glödlampor är vanligtvis det billigaste alternativet, men de är inte särskilt energieffektiva. LED-lampor är dyrare än glödlampor, men de håller längre och förbrukar mindre energi. CFL-lampor ligger någonstans mellan dessa två alternativ när det gäller pris och effektivitet.

När du väljer armaturer till ditt hem är det viktigt att tänka på både stilen och funktionen. Du vill hitta armaturer som passar rummets behov samtidigt som de kompletterar den övergripande inredningen i ditt hem. Det finns ett stort antal olika ljusarmaturer på marknaden, så du borde inte ha några problem att hitta något som uppfyller dina behov.

Med så många olika alternativ kan det kännas skrämmande att välja rätt belysning för ditt hem. Men om du tar dig tid att fundera över dina behov och preferenser bör du kunna hitta perfekta belysningslösningar för ditt hem.

Hur väljer man lampskärmar?

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt lampskärm för ditt hem. Det första steget är att bestämma storleken och formen på den lampskärm du behöver. Nästa steg är att välja ett material som kompletterar stilen i ditt hem. Slutligen måste du bestämma dig för en färg eller ett mönster som ger personlighet åt ditt utrymme.

När det gäller storlek finns lampskärmar i olika former och storlekar. De vanligaste formerna är runda, fyrkantiga och trummor. Det viktigaste att tänka på när du väljer storlek är skalan på det rum där lampskärmen ska placeras. En stor skärm kan till exempel se olämplig ut i ett litet rum.

Materialet av lampskärmen är också viktig. De vanligaste materialen är tyg, papper och glas. Tygskärmar är vanligtvis mjukare och mer inbjudande, medan pappersskärmar kan vara mer moderna och eleganta. Glasskärmar används ofta i övergångsrum eller moderna utrymmen.

När det gäller färg finns det oändliga möjligheter. Du kan välja en skugga som matchar färgerna i rummet, eller så kan du satsa på en djärvare look med en kontrasterande färg. Mönstrade nyanser är också ett utmärkt sätt att ge ditt rum personlighet.

Continue Reading

Fler än en Fornasetti-tallrik pryds av operasångerskans ansikte

Piero Fornasetti var en inredningsdesigner och konstnär från Italien. Han föddes i Milano den 10 november 1913 men flyttade senare till Schweiz för att utvecklas som konstnär. Alla som någonsin har ägt en Fornasetti-tallrik vet att Piero gärna använde sig av fantasifulla motiv när han utformade sina konstverk. Några exempel på sådana är:

 • solen
 • månen
 • djur
 • spelkort
 • andra surrealistiska motiv.

Allra mest känd är han dock för att om och om igen använda ansiktet tillhörande operasångerskan Lina Cavalieri. Detta har han gjort i flertalet av sina verk, däribland en serie med omkring 400 olika tallrikar. Dessa tillhör de tiotusentals olika föremål som denna konstnär under årens lopp har designat. De allra flesta av verken är designade i svartvitt men ibland förekommer även inslag av färg.

Varje Fornasetti-tallrik är unik men följer också ett mönster

Piero Fornasetti har inte bara designat en Fornasetti-tallrik (eller snarare omkring 400 st sådana). Alla de olika tallrikarna är unika men det är samtidigt tydligt att de följer ett enhetligt mönster. Till exempel pryds flera av dessa alltså av Lina Cavalieris ansikte eller ansiktsdrag.

Fornasetti hade en stor talang för inredningsdesign och designade även diverse andra föremål, såsom byråer och paraplyställ. Dessutom har han även designat hela rum såsom en svit i det italienska kasinot Casinò di Sanremo. Där är bland annat väggarna vackert dekorerade med alla de olika varelserna som representerar stjärntecknen i zodiaken.

En inredningsdesigner och konstnär med en oöverträffat stark stil

Överlag var hans okonventionella estetiska stil såväl starkare som mer levande än de flesta andra inredningsdesigners och konstnärers. Om du djupdyker lite grann i ämnen och kikar på några av hans verk kommer du förmodligen aldrig upphöra att förvånas över stilen och hur pass oöverträffad den är.

Mot slutet av sitt liv jobbade han även tillsammans med sin son, Barnaba. Tillsammans designade de många olika föremål under 1980-talet. Den prisbelönte konstnären och inredningsdesignern dog den 9 oktober 1988 i Milano. Barnaba har dock gått igenom det omfattande arkivet av konstnärens verk med en stor passion och uthållighet. Sedan har han återupplivat vissa av sin fars allra viktigaste verk och återskapar dem nu i sin alldeles egna studio. Där designar han även sina egna verk samtidigt som han för vidare faderns traditioner.

Continue Reading

Kroppsstrumpor stärker kvinnors självförtroende

Kroppsstrumpor är ett lite förbisett plagg som många kvinnor väljer att bära för att känna sig lite extra sexiga. Om du aldrig tidigare har testat kroppsstrumpor rekommenderar vi dig varmt att göra detta. Detta oavsett vilka underkläder och plagg som du vanligtvis använder för att framhäva din kvinnlighet och sexighet. Det finns nämligen många fördelar med att göra detta och vilka dessa är kommer vi berätta nedan!

4 goda skäl för kvinnor att bära kroppsstrumpor

Anledningarna för kvinnor att bära kroppsstrumpor är flera. Några exempel på dessa är att de:

 • Är bekväma. Du kanske redan gillar känslan av mjuka och sexiga strumpbyxor mot din hud? Då kan du ju bara föreställa dig hur det skulle kännas att ha ett plagg som ger samma känsla över hela din kropp! Detta är precis vad du får när du väljer att iklä dig en kroppsstrumpa.
 • Är sexiga. Kroppsstrumpor är kort och gott sexiga plagg. Därför kan du med fördel bära ett sådant när du vill förbereda för en lite speciell romantisk och intim stund. Det finns flera olika modeller att välja mellan där vissa är lite mer äventyrliga än andra. Detta är positivt då det ger dig möjlighet att testa och leka lite grann i din strävan att hitta den perfekta kroppstrumpan för dig!
 • Stärker ditt självförtroende. Detta kan för övrigt sägas för de flesta sexiga plagg. Men att bära en kroppstrumpa är i grund och botten en ganska liten förändring av din outfit. Samtidigt kan förändringen stärka ditt självförtroende en hel del. Du kommer inte kunna undgå att känna dig sexig och din partner kommer utan tvekan att lägga märke till dig på ett helt nytt sätt!
 • Döljer dina “defekter”. Alla kroppar är sexiga och detta är någonting som du alltid bör komma ihåg. Men även om du har en närmast “perfekt” kropp finns det alltid “defekter” som du vill kunna dölja eller tona ner. Detta kan du enkelt och effektivt göra med detta plagg. Detta är ytterligare ett sätt på vilket plagget kan användas för att stärka ditt självförtroende.

Så testa att klicka hem en variant som du gillar och upptäck vad den kan göra för dig!

Continue Reading

Skaffa bättre täckning med hjälp av täckningskartan

Beroende på var i landet man brukar befinna sig så finns det olika uppfattning om huruvida det är bra täckning i det mobila nätet, men lyckligtvis finns det idag bra och uppdaterade kartor som visar aktuell täckning där man bor och rör sig. I de flesta tätbefolkade områden är täckning inget som avgör valet av mobiloperatör, men i de mer glesbefolkade delarna av landet blir det väldigt viktigt att välja rätt operatör för att ha någon glädje av sin telefon. Den som är van att vistas ute i naturen, uppe på fjället eller liknande vet säkert med sig att täckningen kan försvinna allt eftersom man lämnar civilisationen bakom sig, men med lite efterforskning kan man få en bättre täckningsgrad i de områden där man brukar vara.

Tre tips för att välja ett abonnemang med bra täckning

 • Första steget är att se ut var det brukar vara problem med täckningen, och sedan jämföra täckningskartan för olika operatörer. Kartan kan visa olika resultat för olika nät, så det är värt att undersöka både 3G, 4G och 5G för att få en komplett bild av tjänsten.
 • Rådgör med bekanta eller grannar om vilka operatörer de använder sig av, för att få mer kött på benen kring vad som faktiskt funkar i verkligheten.
 • En sista sak att komma ihåg är att olika telefoner kan ha olika god förmåga att komma åt nätverket, vilket kan påverka användarens slutliga upplevelse väldigt mycket.

Hitta rätt operatör för både samtal och surf

För den som rör sig mycket i glesbefolkade trakter kan det verka en aning klurigt att hitta en bra mobil lösning för att få säker tillgång till nätverk. Men även om det inte finns en operatör som ger perfekt täckning överallt så finns det några tips och trick att testa för att förbättra en svag signal, och det rör sig om förhållandevis enkla saker, som att testa en annan plats att stå på. Andra saker som kan göra mottagningen bättre är att ta sig upp på en högre höjd för att låta signalen passera förbi hinder som t.ex. höga byggnader eller berg.

Continue Reading

Extensions kan förändra håret på ett skonsamt sätt

Det finns många olika sätt att förändra sin frisyr på, men alla metoder är inte så snälla mot håret. Till exempel om det finns används färger med skadliga ämnen i eller om man ofta använder hårprodukter eller annat som sliter på håret.

Men som tur är finns det skonsamma sätt att förändra ditt hår. Hair extensions är ett av dessa sätt. Om du väljer rätt sorts extensions och tar hand om dem ordentligt kan de vara ett mycket skonsamt sätt att förändra ditt hår. Du kan välja mellan många olika sorters extensions, exempelvis clip-on som passar för festfrisyren eller mer permanenta metoder som sätts i med någon form av tejp eller lim.

Vilken metod är mest skonsam för mitt hår?

Det finns många olika typer av hair extensions tillgängliga, så det är viktigt att göra din forskning innan du väljer vilken metod du vill satsa på. Ett första steg kan vara att bedöma kvalitén på ditt eget hår och vilka metoder som håller bra, utan att ge slitage på ditt eget hår.

Om du till exempel har fint hår är clip-on extensions ett bra alternativ eftersom de är skonsamma och tillfälliga. Om du däremot har medium till tjockt hår kanske du vill prova en mer permanent metod som extensions på vaxtoppar eller tejpremsor.

Däremot finns det även alternativ som en form av peruk. Några modeller täcker hela huvudet och andra är mer som toupé för kvinnor – Hair toppers. Någon av dessa två kan vara en bra hjälp för dig som har väldigt tunt hår och kanske även har svårt för att få det att växa ut.

Hur kan jag vara säker på att jag väljer rätt?

Det kan förekomma olika rekommendationer beroende på vilken sida du läser på. Om du känner dig osäker innan du gör en beställning, så ta antingen kontakt med försäljaren du vill beställa av eller en som är expert inom området löshår.

Något du bör fundera på är hur mycket jobb du är beredd på att lägga ner. Med extensions på tejp eller vax så krävs det att du flyttar upp slingorna efter 2-3 månader och det bästa är att någon annan gör detta åt dig. Tänk då också på att det kan ta några timmar att bli klar med hela isättningen och hur mycket det kommer kosta dig varje gång.

Modeller som clip-on, hair toppers och peruker är oftast mycket mer skonsamt för ditt eget hår och det kräver inte lika mycket underhåll. Däremot kan det ibland kännas som att dessa modeller inte sitter fast säkert, till exempel vid hård vindar.

Continue Reading

BH, stor storlek eller lite mindre?

Vad ska man tänka på vid val av BH, stor storlek eller mindre? Det finns såklart inga skrivna regler för hur man väljer BH storlek men det är fler än man kan tro som inte bär den storlek dom ”borde”. Det är vanligt att ha både för stor BH och för liten så därför kommer här en liten guide för att hitta den storlek som egentligen passar – oavsett kroppsform och byststorlek.

Välja bh, stor storlek eller mindre?

Det finns som sagt många som går runt med fel BH-storlek och det kan vara åt båda hållen – antingen för stor eller för liten. Ett sätt att märka det är om BHn sitter obekvämt – det ska det inte göra. Andra tecken på att man bär fel storlek, och att man kanske bör ställa sig frågan om vad man egentligen ska ha för BH, stor storlek eller mindre?

 • Om kupan rynkar sig – om tyget på kupan rynkar sig sitter BHn för löst och man har därmed valt en för stor kupstorlek.
 • Bröstet väller över kupkanten – om bröstet inte riktigt får plats i kupan, utan hänger över den, är kupan såklart för liten.
 • Axelbanden glider ner – om axelbanden ständigt hasar ner på armen kan det vara ett tecken på att dom behöver spännas mer, eller att BHn helt enkelt är för stor.
 • Band som skär in i huden – BH band ska absolut inte skära in i huden och lämna röda märken efter sig – varken axelbanden eller ryggbandet. Gör dom det så är BHn helt klart för liten.

Så vad ska man ha för bh, stor storlek eller mindre? Märker man av att man har en löst sittande bh ska man ha en mindre och om den sitter åt för hårt ska man ha en större!

Tips för den med större byst

Har man funderat på vad man egentligen ska ha för typ av bh, stor storlek eller mindre, och kommer fram till att man behöver en BH i ganska stor storlek kan det tyvärr vara svårt att hitta något som passar i vanliga butiker. Det kan också vara svårt att hitta rätt om man har en liten omkrets men stor kupa och ett tips är då att leta på nätet. Där finns flera underklädesbutiker som erbjuder både ovanligt stora bh storlekar och följer man storleksguiden är det relativt enkelt att välja rätt bh, oavsett stor storlek eller mindre.

Continue Reading

Populärt att bära korsett igen

Korsetten är ett klädesplagg med en lång och anrik historia. Den moderna varianten av plagget användes flitigt under 1500-, 1600- och 1700-talen. Därefter föll den mer eller mindre i glömska innan det på senare år har blivit mode att bära korsett igen. Här försöker vi reda ut vad det beror på att plagget har blivit inne på nytt.

För vissa framstår det som lite märkligt att plagget har gjort comeback i vår moderna tid. Det härstammar nämligen från en tid som inte direkt präglades av kroppspositivism. Därför är det för många svårt att se korsett som något annat än ett begränsande och obekvämt klädesplagg. Men faktum är dock att kvinnor ursprungligen bar korsett för att förbättra sin hållning. Så hur kommer det sig att det har blivit modernt med korsett igen?

Netflix gjorde korsett modernt på nytt

Det är faktiskt streamingtjänsten Netflix som ligger bakom korsettens nyliga uppsving. I samband med att tjänsten lanserade sin nya tv-serie Bridgerton såg handlarna en stor förändring. Vissa försäljare såg sin försäljning av korsetter fördubblas eller mer kort efter lanseringen av serien.

Det har också länge varit populärt att bära korsett som ett sexigt underklädesplagg. Anledningarna till att många kvinnor väljer att göra detta är flera.

Detta är några av de viktigaste orsakerna:

 • Det anses vara sexigt. Detta är kanske en av de viktigaste anledningarna till att många kvinnor införskaffar korsetter. Det handlar dels om utseendet men inte bara om detta utan minst lika mycket om känslan. Om du aldrig tidigare har testat att bära en korsett bör du överväga att göra detta. Se bara till att hitta en i rätt storlek och stil så kommer du att älska den känsla som korsetten ger dig!
 • En korsett hjälper dig att skapa en definierad midja. Det kan hända gradvis över lång tid att ens midja blir allt mindre definierad. En morgon när du tittar dig själv i spegeln inser du att midjelinjen plötsligt tycks ha försvunnit. Du kan då välja att gå på en diet och träna för att förlora några kilon. Men ett enkelt och snabbt sätt att återfå midjan är att bära en korsett.
Continue Reading

Motverkar kvinnligt håravfall

En stor del av alla kvinnor påverkas någon gång under sin livstid av håravfall. Håravfallet kan komma smygande och påverka i olika utsträckning. Även orsakerna varierar – det kan röra sig om allt från hormoner till sjukdomar och andra orsaker. Hair TP Clinic kan hjälpa dig som kvinna att motverka ditt håravfall och främja din hårtillväxt.

Det finns många vanliga orsaker till håravfall hos kvinnor, däribland följande:

 • ärftlighet
 • stress
 • trauma
 • hormonrubbning
 • sjukdomar

För många kvinnor är håret en slags snuttefilt, på samma sätt som ett helskägg kan vara för en man. Det är därför inte ovanligt att kvinnor blir väldigt ledsna och skärrade när de inser att de har drabbats av kvinnligt håravfall. Fram tills nyligen behandlades håravfall hos kvinnor främst med hjälp av krämer och hårtransplantation. Krämerna togs ursprungligen fram för tunnhåriga män och en transplantation av hår är ett kirurgiskt ingrepp som vissa kvinnor bävar inför att genomgå.

Men som tur är finns det numera alternativ. Hair TP Clinic är en klinik som hjälper kvinnor att främja hårtillväxten och motverka håravfallet. Fortsätt att läsa för mer information om de mest effektiva sätten att motverka kvinnligt håravfall.

Hårtransplantation från Hair TP Clinic

När du som kvinna vänder dig till Hair TP Clinic kan du få hjälp med att återfå din hårväxt på något av följande två sätt:

 • hårtransplantation
 • PRP-injektioner

Vi har redan nämnt hårtransplantation som en metod för att motverka håravfall och återfå hårväxten. Även om detta är ett kirurgiskt ingrepp som hos vissa har lite negativa konnotationer bör det absolut nämnas i sammanhanget. Hair TP Clinic använder sig nämligen av ett modernt sätt att transplantera hår som heter FUE (Follicular Unit Extraction). Detta tillvägagångssätt har flera fördelar jämfört med den mer traditionella FUT-metoden.

Den andra metoden kallas för PRP-injektioner och går ut på att injicera blodplasma i din hjässa. Det är en ganska enkel process som går ut på att du lämnar ett mindre antal provrör med blod från ditt armveck. Blodet bearbetas i en centrifug som separerar blodplasman från andra komponenter i blodet. Plasman injiceras sedan i din hårbotten och bromsar då ditt håravfall samt främjar din hårtillväxt.

Continue Reading
1 2 3 6