Directions hårfärg är kvalitetsfärg

Directions semipermanenta hårfärger finns i alla möjliga olika färger. Hittar man inte den nyans man söker kan man dessutom skapa en unik kombination genom att blanda olika färger. Möjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränser.

 
Det är enkelt att applicera färgen själv på handdukstorkat hår. För att få ett snyggt resultat som håller länge finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Viktigt att komma ihåg är att resultatet kan variera kraftigt beroende på vilken färg håret har sedan tidigare. Färgen fäster bättre och håller längre om håret har blivit kemiskt behandlat med exempelvis blekning innan färgning.

Tydlig instruktion

Enligt instruktionerna på burken ligger verkningstiden på 15-30 minuter, men ju längre tid man låter den verka desto bättre. Håret skadas inte av att man överskrider tiden och 1-2 timmar brukar ofta vara en lagom verkningstid. Se till att hålla färgen fuktig under tiden den verkar då torr färg ger ett sämre resultat. När man har fått en nyans man är nöjd med är det viktigt att underhålla håret ordentligt för att det ska hålla sig snyggt tills det är dags att färga på nytt.

 
För att förhindra att håret förlorar sin nya färg alltför tidigt är det bra om man försöker tvätta håret så sällan som möjligt. Mellan tvättarna är torrschampo ofta en bra lösning för att hålla håret snyggt och fräscht. Välj gärna hårprodukter som är anpassade för färgat hår och undvik 2 in 1 schampo och balsam. Efter ett par tvättar kommer färgen att börja sköljas ur. Hur fort det går och hur färgen påverkas av det beror på vilken hårtyp samt vilken nyans man har. Rött hår exempelvis får ofta en rosa eller orange nyans efter bara någon tvätt. Att blanda ut ett balsam eller en hårinpackning med toningen är ett enkelt sätt att ge håret nytt liv igen.