BH, stor storlek eller lite mindre?

Vad ska man tänka på vid val av BH, stor storlek eller mindre? Det finns såklart inga skrivna regler för hur man väljer BH storlek men det är fler än man kan tro som inte bär den storlek dom ”borde”. Det är vanligt att ha både för stor BH och för liten så därför kommer här en liten guide för att hitta den storlek som egentligen passar – oavsett kroppsform och byststorlek.

Välja bh, stor storlek eller mindre?

Det finns som sagt många som går runt med fel BH-storlek och det kan vara åt båda hållen – antingen för stor eller för liten. Ett sätt att märka det är om BHn sitter obekvämt – det ska det inte göra. Andra tecken på att man bär fel storlek, och att man kanske bör ställa sig frågan om vad man egentligen ska ha för BH, stor storlek eller mindre?

  • Om kupan rynkar sig – om tyget på kupan rynkar sig sitter BHn för löst och man har därmed valt en för stor kupstorlek.
  • Bröstet väller över kupkanten – om bröstet inte riktigt får plats i kupan, utan hänger över den, är kupan såklart för liten.
  • Axelbanden glider ner – om axelbanden ständigt hasar ner på armen kan det vara ett tecken på att dom behöver spännas mer, eller att BHn helt enkelt är för stor.
  • Band som skär in i huden – BH band ska absolut inte skära in i huden och lämna röda märken efter sig – varken axelbanden eller ryggbandet. Gör dom det så är BHn helt klart för liten.

Så vad ska man ha för bh, stor storlek eller mindre? Märker man av att man har en löst sittande bh ska man ha en mindre och om den sitter åt för hårt ska man ha en större!

Tips för den med större byst

Har man funderat på vad man egentligen ska ha för typ av bh, stor storlek eller mindre, och kommer fram till att man behöver en BH i ganska stor storlek kan det tyvärr vara svårt att hitta något som passar i vanliga butiker. Det kan också vara svårt att hitta rätt om man har en liten omkrets men stor kupa och ett tips är då att leta på nätet. Där finns flera underklädesbutiker som erbjuder både ovanligt stora bh storlekar och följer man storleksguiden är det relativt enkelt att välja rätt bh, oavsett stor storlek eller mindre.

Olof Jakobsson

Du kanske även gillar..